Categorieën
Overig

Supplementen of niet?

Uitgangspunt van de diëtetiek en orthomoleculaire therapie is altijd gezonde voeding. Echter, in veel gevallen kun je toch niet om suppletie heen. Suppletie is het nemen van extra voedingsstoffen door middel van een supplement.

Aan de ene kant is dit omdat sommige voedingsstoffen minder in onze voeding zitten dan vroeger. Maar aan de andere kant ook omdat onze leefstijl veel meer voedingsstoffen vergt dan voorheen.

Omega-3

Door vervuiling kun je soms ook niet om suppletie heen: zeevis bijvoorbeeld levert voor ons essentiële voedingsstoffen, maar door de zware metalen is het toch niet verantwoord om iedere dag vis te eten. Dus dagelijks een omega-3 capsuletje is absoluut aan te raden.

Vitamine D

Vitamine D krijgen de meesten van ons niet dagelijks voldoende binnen. Dit wordt door onze huid aangemaakt, onder invloed van zonlicht. Maar de zon moet dan wel hoog genoeg staan. Als je schaduw net zo lang of korter is dan jezelf gaat het goed. Maar dan moet de zon wel schijnen. En je moet lang genoeg met blote armen en gezicht in de zon zitten, zonder zonnebril! Kortom: een hoop voorwaarden, waar veel mensen niet aan voldoen. Gevolg: veel mensen blijken een fors vitamine D-tekort te hebben, wat vaak pas aan het licht komt als er al klachten zijn.

Multivitamines

Zoals al eerder gezegd vergt onze leefstijl – met veel stress en drukte – veel extra voedingsstoffen. Dagelijks een multivitaminepreparaat geeft van alle vitamines wat extra, wat we echt wel kunnen gebruiken.

Omega 3, vitamine D3 en een multivitaminepreparaat zou bij iedereen een plekje op het aanrecht mogen hebben. We noemen dit basissuppletie. In normale doseringen kan het klachten voorkomen. Om al bestaande klachten op te lossen, zijn vaak hogere doseringen nodig. Maar dit is maatwerk: voor iedereen zal dit verschillen. Twijfel je of je misschien ergens een tekort aan hebt? Maak dan een afspraak.


Beyuna

Supplementen van het Nederlandse bedrijf Beyuna zijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Alle producten zijn vegan en GMO-vrij en gemaakt volgens het ‘clean-label’ principe; wat er niet in hoeft zit er ook niet in.

Je kunt bij mij gewoon je supplementen bestellen. Klik op de knop hieronder om naar mijn Beyuna pagina te gaan.