EMB Bloedtest

EMB staat voor Energetisch Morfologische Bloedtest.

Energetisch wil zeggen dat je bloed wordt getest om te zien hoe je lichaam is voorzien van voedingsstoffen en wellicht afvalstoffen. Ook wordt gekeken of er verstoringen zijn in de meridianen en de diverse lichaamssystemen zoals stress-, immuun-, ontgiftings- en hormoonsysteem. Deze meting is te vergelijken met bioresonantie.

Morfologisch wil zeggen dat het bloed onder de microscoop wordt bekeken. Hier wordt beoordeeld of de bloedcellen in goede hoeveelheid aanwezig zijn en of ze de juiste vorm hebben.

Een EMB test is dus een hele brede manier om de gezondheid te beoordelen. Aan de hand van de uitkomsten van de EMB test worden adviezen gegeven over de voeding, leefstijl en eventueel supplementen.

Hoe werkt het?

Voor de test is een aantal druppels bloed nodig. Dit kan gewoon met een vingerprik bij mij in de praktijk. Dit bloed wordt dezelfde dag nog naar het laboratorium gestuurd, waar het de volgende dag wordt getest. We plannen ook een afspraak in voor ongeveer 3 weken later om de uitslag te bespreken. Je krijgt bij die afspraak een rapport en advies op papier.

Voor wie is de test geschikt?

Eigenlijk voor iedereen die vragen heeft over zijn gezondheid! Daar waar in de reguliere gezondheidszorg niet altijd een oplossing wordt gevonden voor uw klachten, ligt hier een mogelijkheid om “breder” te onderzoeken. Uit de praktijk blijkt dat 80% van de mensen baat heeft bij dit onderzoek.

Wat kost het?

De test kost in totaal € 250,-. Dit is inclusief uitgebreide intake, bloedafname en bespreking van de uitslag. Als de gesprekken gedeclareerd kunnen worden als dieetadvisering*, dan kost de test € 120- .


*Dieetadvisering wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dat betekent dat het verrekend wordt met je eigen risico (€ 385,-) als je dat nog niet hebt gebruikt. Wil je voor vergoeding in aanmerking komen, dan heb je een verwijsbrief van de huisarts, specialist of tandarts nodig.