Contact

Er zijn verschillende manieren om een consult te doen. Je kunt natuurlijk bij mij in de praktijk langskomen op een van de locaties. Maar het is ook mogelijk om via de telefoon, of via videobellen met elkaar af te spreken.

  • Telefoon: 06-41 36 67 22
  • E-mail: annettedietist@hotmail.com
Locaties
  • Maandag t/m vrijdag: Archipel 4560 in Lelystad. (kan ook in de avond)
  • Woensdag is het mogelijk om in Gezondheidscentrum Jol af te spreken (Jol 37-18 in Lelystad).
  • Donderdag is het mogelijk om in Centra Plaza (Plaats 9 in Lelystad).
  • Dinsdag is het mogelijk om bij gezondheidsplein Warande af te spreken (Haagwinde 8 in Lelystad).

    Wanneer u niet in staat bent om naar mij te komen, dan kan ik ook op huisbezoek komen.

Prijzen & zorgverzekering

Het bedrag voor een uur begeleiding ligt rond de 76 euro per uur. Dit wordt altijd eerst bij de zorgverzekeraar gedeclareerd. Dit bedrag kan per verzekeraar iets verschillen.

Voor een intake worden 75 minuten gedeclareerd. Hiervan zijn 45-60 minuten voor het gesprek. De overige minuten zijn voor het opstellen van het advies en overige administratie.

Voor een vervolg gesprek worden 30 minuten gedeclareerd.

Basisverzekering & aanvullende verzekering

In de meeste gevallen kan ik rechtstreeks bij de zorgverzekering declareren, dus je ontvangt van mij dan geen rekening. Deze verrekent de kosten eerst met het eigen risico. In de basis verzekering wordt 3 uur vergoed. Soms kan er uit een aanvullende verzekering extra tijd vergoed worden.

In 2024 wordt dieetadvisering voor 3 uur, per kalenderjaar, vergoed vanuit de basisverzekering.
Dit betekent dat minimaal 5-6 consulten vergoed worden. Deze gaan wel ten koste van jouw eigen risico.
Kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen risico.

Heb je extra uren nodig dan kun je deze soms vanuit een aanvullend pakket vergoed krijgen. Je checkt dit bij je zorgverzekering. Verwacht je volgend jaar meer uren nodig te hebben, neem ook dan contact op met je zorgverzekering voor informatie over zo’n aanvullende verzekering.

Verwijzing

Bij sommige zorgverzekeraars heb je geen verwijzing nodig voor dieetadvies. Dit moet dan wel in je polis staan en heet ‘directe toelating’.

Ketenzorg

Voor patiënten met chronische ziekten zoals diabetes, CVRM en COPD is dieetadvisering vaak opgenomen in zogenaamde ketenzorg. Je huisarts en de diëtist weet of dit ook voor jou geldt. Deze behandelingen gaan niet ten koste van je eigen risico.